ABD Kongresi'nden Facebook'a Libra uyarısı

ABD Kongresi'nden Facebook'a Libra uyarısı

ABD Kongresi, Facebook'tan Libra'yı geliştirme sürecine ara vermesini istedi. 

A+A-

ABD Kongresi, kanun yapıcıların şirketin hareketlerinin sonuçlarını araştırmak için daha fazla zaman ihtiyaçları olduğunu belirterek Facebook'tan Libra'yı geliştirme sürecine ara vermesini istedi. 

Mali hizmetler konusundaki komitenin başkanı, kongre üyesi Maxine Water ve alt komite başkanları yazdıkları mektupta Facebook'tan uygulama planlarını derhal durdurmasını istediler. Mektupta, "Facebook halihazırda dünya nüfusunun dörtte birinin kullanımında olan bir uygulama, Facebook ve ortaklarının, kanun yapıcılar ve kongre bu konuyla ilgili sorunları inceleme ve harekete geçme fırsatı bulana kadar uygulama planlarını durdurmaları zorunludur. Bu moratoryumda, kriptokrasi bazlı faaliyetlerin riskleri ve faydaları hakkında kamuya açık oturumlar açmayı ve yasal çözümleri araştırmayı amaçlıyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Ancak Mark Zuckerberg'e, Sheryl Sandberg'e ve Libra’nın baş yöneticisi David Marcus’a gönderilen mektup, şirketin bu süreçte inişli çıkışlı bir yolculuk yapmak üzere olduğunu öne sürüyor.

Facebook, Libra'nın gelişmesinde öncülük yapmasına ve dijital cüzdan Calibra'yı gerçekleştirecek olmasına rağmen, hizmetin asıl gelişimi, Cenevre merkezli Libra Derneği'ne devredilecek.

Bu gelişmeler üzerine ABD Kongresi 17 Temmuz'da Libra'yı görüşmek üzere bir toplantı düzenleyecek.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.