ABD, Rus Kaspersky'yi püskürttü

ABD, Rus Kaspersky'yi püskürttü

ABD başkanlık seçimine müdahale iddilarında adı geçen Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Washington'daki ofisini kapatma kararı aldı

A+A-

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, Washington'daki Kaspersky Government Security Solutions adlı ofisini kapatma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Kasperksy Lab, ABD hükümetine bilişim alanında çözümler sunan Washington ofisini açma amacının ortadan kalktığını belirterek Arlington'da bulunan ofisin kapatılmasına karar verdi.

Şirket, 2018 yılında Chicago, Los Angeles ve Toronto'da yeni ofis açma planlarının ise geçerliliğini koruduğunu duyurdu.

Eylül ayında ABD İç Güvenlik Bakanlığı, tüm devlet kurumlarında Kaspersky Lab şirketinin ürünlerinin kullanımını kısıtlama kararı almıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklamasında, kurumların 30 gün içinde kullandıkları Kaspersky programları ile ilgili rapor sunmaları, 2 ay sonra başka bir ürüne geçiş planlarını sunmalarını, 3 ay içinde de şirketin ürünlerini kullanmama planlarını uygulamaya başlamaları gerektiği belirtilmişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.