ABD savaş gemileri Katar'da!

ABD savaş gemileri Katar'da!

İki Amerikan savaş gemisi ise, tatbikat için Doha'ya ulaştı. Krizin patlak vermesinden bu yana ABD ve Katar ilk kez ortak tatbikata girişiyor.

A+A-

Suudi arabistan'ın başını çektiği ülkelerin yalnızlaştırdığı Katar, ABD ile yeni savaş uçakları almak için anlaştı. Washington'da imzalanan anlaşmaya ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed El Atiye imza koydu.

ABD, Doha yönetimine 12 milyar dolar tutarında F-15 savaş uçağı satacak. Amerikan medyası, Katar'ın imza atılan son anlaşmayla 72 jet alacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Katar'ı tecrit hamlesinde düğmeye kendisinin bastığını itiraf etmiş ve Doha yönetimini 'terörizmin sponsoru' olmakla suçlamıştı.

Söz konusu anlaşma, bu açıklamalara rağmen gerçekleşti. Amerikan tarafı, anlaşmayla 42 eyalette 60 bin kişiye yeni iş olanağı sağlamayı hedefliyor. ABD Kongresi, geçen yıl 21 milyar dolar değerinde uçak satışını onaylamıştı.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ DOHA'DA

Katar ve ABD, Basra Körfezi'nde ortak tatbikata girişiyor. İki ABD savaş gemisi, Doha'nın güneydğusundaki Hamad Limanı'na ulaştı. Katar deniz kuvvetlerinin ABD gemileriyle birlikte sahne alacağı tatbikatın ne zaman başlayacağı henüz açıklanmış değil.

Katar'da Ortadoğu'daki en büyük askeri üslerinden birine sahip olan ABD, krizin patlak vermesinden bu yana ilk kez ortak tatbikata katılmış olacak. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.