ABD Senatosu 1.9 trilyon dolarlık destek paketini oylayacak

ABD Senatosu 1.9 trilyon dolarlık destek paketini oylayacak

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi ABD Senatosu’nda hafta sonu oylanması bekleniyor.

A+A-

Demokratların Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’in süreci Çarşamba günü başlatması bekleniyordu ancak tasarının son halinin resmî maliyet tahminleri yapılmadığı için ötelendiği belirtildi.

Asgari ücret artışının paketten çıkarılmasının yanı sıra Biden Amerikalılara 1.400 dolarlık nakit yardımı için bu desteğe erişim koşullarının sıkılaştırılmasını isteyen bazı Demokratlarla uzlaşmıştı. Bu değişikliklerin de Kongre Bütçe Ofisi’nin toplam bütçe hesaplarını etkileyeceği belirtiliyor.

Ülkede 6 Ocak’taki Kongre binası baskınından yaklaşık 2 ay sonra Federal Soruşturma Bürosu aşırılık yanlısı milis bir grubun yine Kongre binasını basabileceği konusunda uyarıda bulunurken Senato çalışmalarına devam ediyor. 6 Ocak’ta Trump destekçilerinin Kongre baskınında 5 kişi hayatını kaybetmişti.

İki Kongre üyesi, Temsilciler Meclisi’nde bugün yapılması planlanan oturumun tehdit nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Senato’daki yardım paketi görüşmelerinin hafta sonu gerçekleşmesi beklenirken tehdit nedeniyle bu sürenin de uzayabileceği ifade edildi.

Etiketler : , , ,