ABD Ticaret Bakanı'ndan FED'e eleştiri

ABD Ticaret Bakanı'ndan FED'e eleştiri

ABD Ticaret Bakanı Ross, Fed'i Aralık ayındaki faiz artırımından dolayı eleştirdi.

A+A-

ABD Ticaret Bakanı Ross, Fed'i Aralık ayındaki faiz artırımından dolayı eleştirdi. Ross, bankanın son faiz artırımının gerekli olup olmadığını tekrar değerlendirmesi çağrısında bulundu

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Fed'in Aralık ayındaki faiz artırımının “En iyi ihtimalle erken” olduğunu belirterek bankaya bu adımın gerekli olup olmadığını tekrar düşünmesi çağrısında bulundu.

Ross, ABD Merkez Bankası'nın Aralık ayındaki faiz kararının enflasyona ilişkin yanlış varsayımlara dayandığını belirtti.

Ross, Bloomberg Television ile Çarşamba günü gerçekleştirdiği mülakatta “Çoğu ekonomistin, özellikle de Fed'in ekonomistlerinin yanıldığı nokta işsizlik azaldıkça doğal olarak enflasyonun bir sorun oluşturmaya başlayacağına inanmalarıydı.” dedi.

Ross, “İddialarında yanıldılar ve bu Fed'i faiz konusunda gerektiğinden daha agresif olmaya itti. Enflasyon gerçekten yok ve kimse enflasyon olduğunu düşünmüyor.” şeklinde sözlerini devam ettirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.