ABD vadeli endekslerinde karışık bir seyir hakim

ABD vadeli endekslerinde karışık bir seyir hakim

Yeni haftaya yukarı hareket ile başlayan ABD vadeli endeksleri, teknoloji hisselerinde yoğunlaşan satışlarla karışık bir seyir izliyor.

A+A-

Cuma günü Wall Street'de rekor seviyelerden kapanan Dow Jones Sanayi Endeksi ve S&P 500 Endeksi bugün vadeli işlemlerde artıda olmaya devam ediyorlar. Ancak teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq 100 vadeli endeksi Cuma gününe göre 58,75 puan, yüzde 0,43 düştü.
Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 105 puan, S&P 500 vadeli endeksi 3,5 puan artıdalar. Teknoloji hisselerindeki düşüşte, Goldman Sachs analisti David Costin'in değerlendirmeleri etkili oldu.

5 büyük teknloji şirketinin, Facebook, Amazon, Apple, Google ve Microsoft'un S&P 500'ün yüzde 21'ini oluşturduklarına işaret eden Kostin, bu şirketler için, Başkan Biden'in kurumlar vergisi artırım planı gibi, birçok riskin ufukta belirmekte olduğunru savundu.
Analistler, kurumlar vergisinin ve sermaye kazancı vergisinin 2022'de artırılmasının daha görünür hale gelmesi durumunda yatırımcıların daha düşük vergi ödemek için 2021 yılı içindeki kazançlarını realize etmeye yönelebileceklerine dikkat çektiler.
ABD piyasaları bu hafta Çarşamba günü açıklanacak enflasyon ve Cuma günü açıklanacak perakende satış ve sanayi üretim verilerini de izleyecekler.