ABD vadeliler belirsizlikle aşağıda

ABD vadeliler belirsizlikle aşağıda

ABD başkanlık seçimine yönelik belirsizlik ve Pelosi ile Mnuchin'in 3 Kasım'dan önce Trump'ın masasına bir koronavirüs yardım paketi koyup koyamayacağı belirsizliği ABD vadeli endekslerini aşağı çekiyor.

A+A-

3 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimine yönelik belirsizlik ve Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ile Hazine Bakanı Mnuchin'in 3 Kasım'dan önce Trump'ın masasına bir koronavirüs yardım paketi koyup koyamayacağı belirsizliği ABD vadeli endekslerini aşağı çekiyor.

İran'ın ABD seçimlerine müdahalelede bulunmaya hazırlandığı yönünde Amerikan istihbaratının en üst yöneticilerinden gelen uyarılar da yatırımcıları tedirgin ediyor.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi bu sabah 27.896 puana kadar yaşanan düşüşün ardından şu sıralarda düne göre 156 puan, yüzde 0,55 kayıpla 27.978 puandan işlem görüyor. S&P 500 vadeli endeksi 19,75 puan, yüzde 0,58 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 69,25 puan, yüzde 0,59 aşağıda.

Avrupa vadeli endekslerinde de benzer bir seyir var. FDAX şu sıralarda düne göre 76,50 puan, yüzde 0,61 gerilerken, FTSE 100 vadeli endeksi de 21 puan, yüzde 0,37 ekside. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.