ABD: YPG terör örgütü değil, destekliyoruz

ABD: YPG terör örgütü değil, destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, YPG'nin terör örgütü olmadığını ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Türkiye'nin YPG'yi terörist olarak gördüğünü bildiklerini söyleyen Kirby, ancak ABD'nin YPG'yi terörist olarak görmediğini ifade etti.

Kirby, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'HER KONUDA AYNI FİKİRDE OLUNMAZ'

Kirby'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı seyahatinden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı konuşmada, ABD'nin PYD ile ilişkisine işaret ederek, "Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" şeklindeki eleştiri soruldu.

"Dostlar bile her konuda aynı fikirde olmaz" diyen Kirby, bunun karmaşık bir durum olduğunu söyleyerek, "Ne IŞİD ile mücadelede gazdan ayağını çekeceğiz ne de Türkiye gibi bir ülkeyle bu sorunun çözümü için çalışmaktan vazgeçeceğiz" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE MÜTTEFİKİZ'

Gazetecilerin ısrarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesini hatırlatması üzerine Kirby, "Biz Türkiye ile ortağız, müttefikiz. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir soru yok ortada" yanıtını verdi.

Erdoğan, Washington yönetiminin, Türkiye ile PYD'li Kürt güçler arasında seçim yapmak zorunda olduğunu söyleyerek, "PYD bir terör örgütüdür. YPG bir terör örgütüdür. PKK ne ise PYD odur. Daha önce Sayın Obama'nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Tam Cenevre'deki görüşmeler sırasında kalkıyor, Kobani'ye gidiyor. Kobani'de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani'deki teröristler mi?" demişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.