ABD'de CEO'larla toplantılara devam ediyor

ABD'de CEO'larla toplantılara devam ediyor

Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati BCIU tarafından düzenlenen toplantıda sağlık, altyapı ve finans sektörlerinden şirketlerin yöneticileri ile bir araya geldi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD’nin ekonomi ve iş dünyasının önde gelen STK'larından Uluslararası Mutabakat için İş Konseyi'nin (BCIU) düzenlediği toplantıda; sağlık hizmetleri, altyapı, bankacılık ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Nebati toplantıda, şirketlerin Türkiye’de mevcut ve planlanan yatırımları ile faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Nebati konu ile ilgili Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Kendilerine Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında bilgi vererek, neden ülkemize yatırım yapmaları gerektiğini bir kez daha vurguladık." dedi.

-G20 Toplantısı-

Nebati, şirket temsilcilerinin toplantısından önce G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısının ilk oturumuna katıldı.

Nebati, "Toplantıda, küresel enflasyonist baskılar ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler ışığında, olumsuz yayılmalar ve toparlanmaya yönelik risklere karşın beraber hareket etmenin önemine vurgu yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Nebati şöyle devam etti:

"Katıldığımız diğer oturumda ise, pandeminin düşük gelirli ülkelerde oluşturduğu, küresel borçluluk seviyeleri başta olmak üzere kırılganlıkları ortaya koyduk.

Bu kırılganlıkların giderilmesi adına politika önceliklerimizi paylaştık ve atılacak adımlarda ülkelerin spesifik durumlarının dikkate alınması ihtiyacını öne çıkardık."

İlgili Haberler