ABD'de enflasyon çift haneye yükselebilir

ABD'de enflasyon çift haneye yükselebilir

Ünlü yatırımcı Stan Druckenmiller, ABD'de enflasyonun gelecek dört ila beş yıllık dönemde yüzde 5 ila 10'a yükselebileceğini söyledi

A+A-

Ünlü yatırımcı Stan Druckenmiller, ABD'de enflasyonun gelecek dört ila beş yıllık dönemde yüzde 5 ila 10'a yükselebileceğini söyledi

Ünlü yatırımcı Stan Druckenmiller, piyasalarında "öfke çılgınlığı" içinde olduğunu ve yükselen enflasyonun büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Druckenmiller, Çarşamba günü CNBC'ye verdiği mülakatta, enflasyonun gelecek dört ila beş yıllık dönemde yüzde 5 ila yüzde 10 seviyelerine çıkabileceğini kaydetti ve Fed'in değerlemeleri çok yüksek seviyelere çıkaran koşulları yarattığını sözlerine ekledi.

Druckenmiller, "Herkes parti sever, ancak kaçınılmaz olarak, büyük bir parti sonrası, akşamdan kalmalık vardır" dedi.

ABD hisse senetleri önceki üç günlük dönemde sert satışlarla karşılaştı ve düşüşlere, yatırımcıların tarihi beş aylık ralliyi ateşleyen şirketlerde satışa geçmeleri ile birlikte teknoloji sektörü öncülük etti. Çarşamba günkü seansa kadar, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi geçen hafta gördüğü tarihi zirvesinden yüzde 11 düşmüş durumdaydı. Traderlar bu sert düşüş ortamında güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneldi ve bunun sonucu, ABD Hazine tahvil faizleri düşerken, dolar güç kazandı.

Druckenmiller, Haziran ayında yaptığı değerlendirmede, bu yılki hisse senedi rallisi konusunda "çok temkinli" olduğunu, zira devlet teşvik programlarının Kovid-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik hasarı gidermeye yetmeyeceğini düşündüğünü söylemişti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.