ABD'de GSYİH bekleneni vermedi

ABD'de GSYİH bekleneni vermedi

ABD'de ikinci çeyrek GSYİH yüzde 2.3 arttı

A+A-


ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğine yavaş bir başlangıç yaptıktan sonra ikinci çeyrekte ılımlı bir büyüme yaşadı, ancak bu yıl büyüme halen geçen yılın altında kaldı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre ekonomi yılın ikinci çeyreğinde mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlarla yüzde 2.3 oranında büyüdü. Beklentiler bu rakamın yüzde 2.7 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Ticaret Bakanlığı ayrıca ilk çeyrekte ekonominin yüzde 0.6 oranında büyüdüğünü belirtti. İlk açıklamada ilk çeyrekte ekonominin yüzde 0.2 daraldığı ifade edilmişti.

Yılın ilk yarısında ise GSYİH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.5 oranında büyümüş oldu. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 1.9 seviyesindeydi. Geçen yılın ilk çeyreğinde ekonomideki yavaş büyümede zorlu kış koşulları etkili olsa da bu yıl ilk çeyrekte güçlü dolar, işdünyası yatırımlarının zayıflığı ve düşük tüketici harcamaları gibi unsurlar etkili oldu. 

İkinci çeyrekte ihracattaki yükseliş, tüketici harcamlarının güçlenmesi, ithalatın yavaşlaması, merkezi ve yerel idarelerin harcamalarının artması, ekonomik büyümeye destek verdi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.