ABD'de GSYİH beklentiler düzeyinde

ABD'de GSYİH beklentiler düzeyinde

ABD'de bu yılın ilk çeyreğinde ekonomik daralma daha önceki hesaplamaların altında kaldı.

A+A-

ABD'de bu yılın ilk çeyreğinde ekonomik daralma daha önceki hesaplamaların altında kaldı. Açıklanan veri ABD ekonomisinin ilerleyen dönemlerde daha güçlü bir büyüme yaşayabileceği beklentilerine neden oldu.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada ülke ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.2 oranında küçüldüğü ifade edildi. Bir önceki hesaplamada ekonomideki daralmanın yüzde 0.7 olduğu belirtilmişti.

Beklentiler de ilk çeyrek GSYİH verisinin yüzde 0.7 daralmadan yüzde 0.2 daralmaya revize edileceği yönündeydi.

Revize rakamları tüketici harcamalarının daha önceki tahminlerde daha güçlü olduğunu ve firmaların stoklarını artırdığını gösterdi.

GSYİH verisi bugünkü açıklama ile üçüncü kez revize edilmiş oldu. İlk  açıklamada birinci çeyrekte ekonominin yüzde 0.2 büyüdüğü duyuruldu, daha sonra geçen ay bu rakam yüzde 0.7 daralmaya revize edildi. Bugün ise yılın ilk çeyreğinde ekonominin yüzde 0.2 küçüldüğü ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı'nın Temmuz ayında ikinci çeyrek büyüme verisini açıklarken, ilk çeyrek büyüme verisini yeniden revize etmesi mümkün. 

İlk çeyrekte tüketici harcamaları yüzde 1.8 artıştan yüzde 2.1 artışa revize edildi.  Öte yandan iş dünyası yatırımları yüzde 2 oranında geriledi. Bu rakam bir önceki açıklamanın sınırlı bir düzeyde altında kalsa da yine de  2009 yılından bu yana en olumsuz seviyeyi ifade ediyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.