ABD'de ikinci el konut satışları geriledi

ABD'de ikinci el konut satışları geriledi

ABD’de ikinci el konut satışları aralıkta yüzde 3,6 gerileyerek son 4 ayın ilk düşüşünü kaydetti ve 11 yılın en yüksek seviyesinden geriledi

A+A-

ABD’de ikinci el konut satışları aralıkta yüzde 3,6 azalarak son 11 yılın en yüksek seviyesinden geriledi.

National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ikinci el konut satışları aralıkta önceki aya göre yüzde 3,6 azalarak 5 milyon 570 bin oldu. Son 4 ayın ilk düşüşünü kaydeden satışlara ilişkin beklenti 5 milyon 700 bin ya da 1,9 düşüş yönündeydi.

Beklentiyi karşılayamayan ikinci el konut satışları, kasımda ulaştığı son 11 yılın en yüksek seviyesinden gerilemiş oldu. Buna karşın, 2017 yılı ikinci el konut satışları açısından son 11 yılın en iyi performansı olarak kayıtlara geçti.

Raporda, ayrıca, ortalama ikinci el konut fiyatlarının aralıkta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 artarak 246 bin 800 dolara çıktığı kaydedildi. ABD'de ikinci el konut fiyatları böylece yıllık bazdaki yükselişini 70'inci aya taşımış oldu.

Analistler, ikinci el konut satışlarının aralıkra gerilemesinde, ülkeyi bu dönemde etkisi altına alan aşırı soğukların etkili olduğuna işaret ediyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.