ABD'de işsizlik başvuruları 281 bin kişi arttı

ABD'de işsizlik başvuruları 281 bin kişi arttı

ABD'de işsizlik maaşı ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısıgeçtiğimiz hafta bir önceki haftanın üzerinde oldu.

A+A-

 

ABD'de işsizlik maaşı ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı geçtiğimiz hafta bir önceki haftanın üzerinde oldu. Ancak rakam tarihi düşük seviyelerde oluşmaya devam etti.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 27 Haziran tarihinde sona eren bir haftalık sürede işsizlik başvuruları önceki haftaya kıyasla 10 bin kişi artış gösterdi ve 281 bin kişi oldu. Beklentiler ise başvuruların 270 bin kişi olacağı yönündeydi. Bir önceki haftanın başvuruları ise revize edilmeyerek 271 bin kişi seviyesinde bırakıldı.

İşsizlik başvuruları volatilitenin yüksek olduğu bir veri olabiliyor ancak 2009 yılından bu yana genel olarak düşüş trendi içinde hareket ediyor ve son 17 haftadır 300 bin sınırının altında oluşuyor. Volatilitenin daha düşük olduğu 4 haftalık
ortalama başvurular ise 27 Haziran haftasında bin kişi artışla 274.750 kişi oldu.

İşsizlik başvurularının düşük seyretmesi sağlıklı bir istihdam piysasının işareti olabiliyor. İşe alımlar 2015'in başlarında bir parça yavaşlamıştı ancak geçtiğimiz aylarda yeniden yükselişe geçti İşizlik oranı da aşağı yönlü bri eğilim izledi. Bugün açıklanan verilere göre 20 Haziran itibarıyla işsizlik maaşı almakta olanların sayısı ise bir önceki haftaya göre 15 bin kişi artışla 2.3 milyon kişi oldu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.