ABD'de oto üreticilerinin karı arttı

ABD'de oto üreticilerinin karı arttı

ABD'de oto üreticilerinin karlarındaki sert artış, Volkswagen'in dünya genelindeki satışlarının nihayet Toyota'yı geride bıraktığı haberinin gölgesinde kaldı.

A+A-


ABD'de oto üreticilerinin karlarındaki sert artış, Volkswagen'in dünya genelindeki satışlarının nihayet Toyota'yı geride bıraktığı haberinin  gölgesinde kaldı.

ABD'de küçük kamyonlar ve spor araçlara yönelik talebin, düşük benzin fiyatlarının etkisiyle artması General Motors Co. ve Ford Motor Co. gibi şirketlerinin kar marjlarını, Alman rakiplerinin seviyelerine yükseltti

Yılın ilk yarısındaki satışlarda Volkswagen, Toyota'yı geride bıraktı.Toyota'nın açıklamasında Haziran ayında satışlar yüzde 1.5 oranında artışla 5.02 milyon araç olduğu ifade edildi. Daha önce Volkswagen, satışlarının aynı dönemde 5.04 milyon adet olduğunu duyurmuşdu. General Motors ise bu dönemde 4.9 milyon araçla üçüncü sırada yer aldı.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.