ABD'den alüminyum üreticilerine kötü haber

ABD'den alüminyum üreticilerine kötü haber

ABD'de ITC, Türkiye, Brezilya, Rusya, Umman ve Ermenistan'dan alüminyum folyo ithalatının Amerikalı üreticilere zarar verdiğini tespit etti

A+A-

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeden yapılan alüminyum folyo ithalatının Amerikalı üreticilere zarar verdiği tespitinde bulundu. ITC yaptığı değerlendirmede, Türkiye, Brezilya, Rusya, Umman ve Ermenistan'dan ABD'ye alüminyum folyo ithalatının adil değerin altında yapıldığını ve Umman ile Türkiye'de devletlerin alüminyum folyo ihracatına sübvansiyon sağladıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, ITC'nin bu tespitleri doğrultusunda ABD Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye ve Umman'dan yapılan alüminyum folyo ithalatına telafi edici vergi koyacak, Ermenistan, Umman, Brezilya, Rusya ve Türkiye'den bu ürünün ithalatına anti-damping vergisi getirilecek. ITC, bu 5 ülkeden alüminyum folyo ithalatına soruşturmayı Granges Americas, Jw Aluminum ve Novelis Corp'un verdikleri dilekçe ile başlatmıştı. ABD, Türkiye, Brezilya, Ermenistan, Ummman ve Rusya'dan 2019 yılında 272 milyon dolar tutarında alüminyum folyo ithal etmişti.