ABD'den Bank Asya açıklaması

ABD'den Bank Asya açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Marie Harf, BDDK tarafından polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya için konuştu.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Marie Harf, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya için konuştu.

Günlük basın toplantısında soruları cevaplayan sözcü yardımcısı, Türk hükümetinden, finansal aktivitelerin denetiminin uluslararası kanuni standartlara göre yapılmasını sağlamasını bekliyoruz dedi.

Hükümet denetimin uluslararası standartara göre yapılamsını sağlasın

Basın toplantısında sorulan bir soruya, "Bu bir Türk sorunu, bu konuyla ilgili muhtemelen en iyi Türk yetkililer konuşabilir." cevabını veren Harf, "Kabaca konuşmak gerekirse biz, Türkiye dâhil hükümetlerin, şirket ve finansal aktivitelerin denetiminin uluslar arası kanuni standartlara göre yapılmasını sağlamasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

88 senatör ve milletvekili tarafından Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderilen mektupla ilgili de görüşü sorulan sözcü yardımcısı, "Sanırım bu kürsüde gazetecilerin alanının kısıtlanmaması, işlerini yapabilecekleri alan bırakılması ve özgür ve açık toplumların bunu yaptığıyla ilgili oldukça net konuştum." diyerek ülkesinin basın ve ifade özgürlüğüne yaklaşımını vurguladı.

 

ABD KONGRESİ'NDE 89 İMZALI GÜLEN MEKTUBU

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.