ABD'den çok kritik "Afrin operasyonu" açıklaması

ABD'den çok kritik "Afrin operasyonu" açıklaması

ABD, Türkiye'nin yapmayı planladığı Afrin operasyonu ile ilgili kritik açıklama yaptı

A+A-

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye'nin gündeminde olan olası Afrin operasyonuyla ilgili konuştu. Nauert, "Türklere çağrımız böyle bir harekete geçmemeleri yönündedir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BÖYLE HİSSETTİYSE ÜZÜLDÜM'

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD'den yapılan açıklamalara rağmen biz tatmin olmadık" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamaları görmedim, ama (Çavuşoğlu) böyle hissettiyse üzgünüm" dedi.

Nauert, muhtemel Afrin operasyonu konusunda ise Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırarak, "Herkes IŞİD'e yoğunlaşmalı" dedi.

'NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMIZI TÜRKLERLE PAYLAŞTIK'

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın sözlerine atıfla, "Biz Türklerle yerel unsurlarla ne yapmaya çalıştığımızı paylaştık. Yerel unsurlar, IŞİD'den geri alınmış bölgelere güvenlik sağlıyor" iddiasında bulundu.

'HERKESİN GÖZÜ IŞİD'DE OLMALI'

Suriye'de ortak hedefin IŞİD olması gerektiğine vurgu yapan Nauert, "(Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını) bilmiyoruz. Türkiye'ye böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü IŞİD'de olmalı" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE ISRARLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde Afrin operasyonu ile ilgili olarak, "sabrımızın tükendiği" yönünde ve ABD'yi de üstü kapalı eleştiren birde fazla açıklama yapmıştı. Benzer açıklamalar Dışışleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan da gelmişti

Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan bugün Rusya'ya gitmiş ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, operasyonun ayrıntılarının bu görüşmeler sonunda netleşeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Suriye tarafından bugün yapılan açıklamada Türkiye'nin olası operasyonuna karşı müdahale hakkının kullanılacağı ve Türk uçaklarının vurulacağı belirtilmişti

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum