ABD'den İŞİD'e darbe

ABD'den İŞİD'e darbe

ABD'den IŞİD'e Suriye'de büyük darbe

A+A-


Pentagon sözcüsü Ashton Carter, ABD özel harekat komandolarının IŞİD'e operasyon düzenlediğini açıkladı. Operasyonda terör örgütü IŞİD'in kilit isimlerinden Ebu Seyyaf öldürüldü.

ABD ordusuna bağlı özel harekat komandolarının Suriye’nin doğusunda gerçekleştirdiği baskında,Ebu Seyyaf adıyla bilinen IŞİD lideri öldürüldü.

Seyyaf'ın öldürüldüğüne dair açıklama, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Beyaz Saray tarafından yapıldı. Pentagon sözcüsü Ashton Carter, Suriye'nin doğusundaki El Amr bölgesinde gerçekleştirilen baskında, Ebu Seyyaf'ın eşi Umm Seyyaf'ın da yakalandığını belirtti. Umm Seyyaf'ın şu an Irak'ta tutulduğu açıklandı.

ABD'den yapılan açıklamalarda Ebu Seyyaf'ın; IŞİD'in petrol, gaz ve mali operasyonlarını yönettiği belirtildi.

Talimatı Obama verdi

Beyaz Saray, Ebu Seyyaf'a yönelik baskın emrini ABD Başkanı Barack Obama'nın verdiğini açıkladı. Pentagon, operasyonda ABD komandolarından ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, "Operasyonda, çiftin köle olarak tuttuğu anlaşılan genç bir Ezidi kadın da kurtarıldı. Kendisini en kısa sürede ailesine kavuşturmak istiyoruz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.