ABD'den saldırıları bitirin uyarısı

ABD'den saldırıları bitirin uyarısı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımanı kesmesi yönünde uyardı

A+A-

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüşen Biden’ın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği saldırıları durdurmasını istediği ve karşılıklı itidal çağrısı yaptığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Biden’ın Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında toprak kazanmasına karşı ABD’nin harcadığı çabalara da değindiği ifade edildi.

Beyaz Saray, Biden ve Davutoğlu’nun bölgedeki sivilleri korumak ve Halep çevresinde insani yardımı sürdürmek için birlikte çalışma konusunda fikir birliğine vardığını da belirtti.

FRANSA DA ÇAĞRI YAPTI

Fransa Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı açıklamayla Türkiye’ye Suriye’deki Kürt bölgelerine yönelik bombardımanı durdurma çağrısı yaptı.

Açıklamada, “Fransa Halep ve Suriye’nin kuzeyinde durumun kötüye gitmesinden endişe duymaktadır. Rejim ve müttefikleri ile Türkiye’nin Kürt bölgelerine düzenlediği tüm bombardımanların durdurulmasını istiyoruz” denildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.