ABD'den şaşırtan Türk askeri açıklaması

ABD'den şaşırtan Türk askeri açıklaması

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steven Warren, Irak'taki Türk askerleri hakkında ilginç açıklamalarda bulundu

A+A-

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steven Warren, Irak'taki Türk askerlerinin koalisyonun bir parçası olmadığını, bu askerlerin ABD'den IŞİD'le savaşmak için emir almadığını söyledi.Irak'ta yayın yapan Alsumaria televizyonuna konuşan Warren, "(Irak'taki) Türk güçleri uluslararası koalisyonun bir parçası değil. ABD, onlara IŞİD'le savaşmak için 'yeşil ışık' vermedi" dedi.

'TÜRK ASKERİNİN KENDİ AMAÇLARI VAR'

Irak'taki Türk askerlerinin 'kendi amaçları' olduğunu belirten Warren, "ABD her zaman Irak'ın egemenliğine saygı duyduğunu vurguluyor" dedi. Türkiye'nin Musul'daki Başika kampına 4 Aralık'ta asker göndermesi, Bağdat-Ankara arasında büyük gerilim yaratmıştı.

Öte yandan İngiliz Politics First dergisinin genel yayın yönetmeni Marc Papadopoulos, Türkiye'den Suriye'de sivillerin olduğu yerleşim bölgelerine topçu ateşi açılmasının, Ankara'nın Suriye'yi işgal etmek için bahane aradığına işaret ediyor olabileceğini söyledi.

Russia Today'in (RT) sorularını yanıtlayan Papadopoulos, Türkiye'den Suriye'deki yerleşim yerlerine ateş açılmasının nedenlerini değerlendirdi. Papadopoulos'un RT'ye verdiği röportaj, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Türkiye'den Suriye'deki yerleşim bölgelerine topçu ateşi açıldığını gösteren bir video yayımlamasının ardından geldi.
"Bu bombardımana birçok faktör neden olmuş olabilir" diyen Papadopoulos, bu faktörlerden birinin, Suriye ordusunun Rus hava güçlerinin desteğiyle son aylarda Türkiye sınırındaki birçok bölgeyi IŞİD ve El Nusra Cephesi gibi terörist gruplardan geri almış olması olabileceğini söyledi.

'YPG'YE GÖZDAĞI VERMEK İSTEMİŞ OLABİLİR'

Papadopoulos'a göre Türk hükümeti, gözdağı verip topraklarını geri almalarını engellemek amacıyla Suriye ordusu ve Kürt YPG güçlerinin konuşlandığı bölgeleri topçu ateşine tutma emri de vermiş olabilir.

"Suriye'yi topçu ateşine tutmak provokasyon amaçlı bir adım da olabilir" diye devam eden Papadopoulos, "Belli ki Ankara, Suriye'ye girmeye bahane bulmak için Suriye ordusunu misilleme yapmaya itiyor" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.