Abdi İbrahim'den İsviçreli şirkete 4,2 milyarlık yatırım

Abdi İbrahim'den İsviçreli şirkete 4,2 milyarlık yatırım

Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu.

A+A-

Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu. Şirketin yüzde 28.5 hissesi için 4.2 milyar TL ödendi. Vifor Pharma'nın sahibi olduğu OM Pharma,  Abdi İbrahim'in de ortakları arasında yer aldığı Optimus Holding Ltd. tarafından satın alındı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Bloomberght'ye yaptığı açıklamada satın almayı kredi ve özkaynaklarla finanse edeceklerini söyledi. 

Abdi İbrahim'in yüzde 28,5 ile  stratejik ortak olarak kurduğu bir İsviçre Grubu olan Optimus Holding, OM Pharma ile solunum hastaların yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan küresel bir biyoteknoloji şirketi olmak için Ar-Ge yatırımları yapmayı hedefliyor.  OM Pharma, esas olarak mikrobiyal türevli immünoterapötikler alanında aktif olan ve son birkaç yıldır Vifor Pharma'nın temel stratejisinin dışında güçlü bir şekilde gelişen Cenevre merkezli bir şirket.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.