ABD'li bankaların karları arttı

ABD'li bankaların karları arttı

JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun karları bu yılın nisan-haziran döneminde yükseldi

A+A-

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase ve Wells Fargo, bu yılın ikinci çeyrek karlarının arttığını bildirdi.

JPMorgan Chase'den yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki net karın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artış göstererek 7 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2016'nın ikinci çeyreğinde 6,2 milyar dolar net kar elde etmişti.

Şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 yükselerek 26,4 milyar dolara ulaştı. Geçen senenin nisan-haziran döneminde JPMorgan Chase'in geliri 25,2 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,55 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 1,82 dolara yükseldi.

Öte yandan, şirketin bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirinin piyasa beklentisinin altında gelmesinin ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 2,7 düşüş göstererek 90,58 dolara geriledi.

Wells Fargo'nun net karı yüzde 4,5 arttı

ABD'li bir diğer yatırım bankası Wells Fargo'nun net karı da bu senenin ikinci çeyreğinde yıldan yıla artış gösterdi.

Wells Fargo'dan yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki net karın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 artış göstererek 5,81 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2016'nın ikinci çeyreğinde 5,56 milyar dolar net kar elde etmişti.

Şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine göre değişmeyerek 22,2 milyar dolar oldu.

Kurumun hisse başına karı geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,01 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 1,07 dolara yükseldi.

Ancak, şirketin bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirinin piyasa beklentisinin altında gelmesinin ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 2,7 düşüş göstererek 54,12 dolara geriledi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.