ABD'li senatörden Erdoğan'a ağır sözler

ABD'li senatörden Erdoğan'a ağır sözler

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Dick Black, Suudi Arabistan ve Türkiye'yi dünya barışına yönelik en büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi.

A+A-

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Dick Black, Suudi Arabistan ve Türkiye'yi dünya barışına yönelik en büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi. Black, Erdoğan'ın yeni Osmanlı İmparatoru olmayı hayal ettiğini belirtti.

RT'ye demeç veren Virginia Senatörü Black, Suudi Arabistan'daki 'mutlak barbarlığın' ABD ile süren uzun süreli ilişkisi nedeniyle görmezden gelindiğini belirtti. Suudi Arabistan'ın Vahhabi doktrini ile dünya genelinde terörü yaydığını söyleyen Black, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yeni Osmanlı imparatoru olma hayali kurduğunu ifade etti.
ABD'li senatör, "Erdoğan, çok kurnaz, çok kötü niyetli biri ve bence çok büyük tehlike arz ediyor" ifadelerini kullanarak, Erdoğan'ın bir hafta önce sarf ettiği Hitler Almanyası sözlerini örnek gösterdi.

'SURİYE KRİZİ, SUUDİ ARABİSTAN VE TÜRKİYE'NİN ÇABALARIYLA ÇIKTI'

Senatör Black, Suriye krizinin çıkış noktası olarak Türkiye ve Suudi Arabistan'ın çabalarını işaret etti. Bu çabalar olmasaydı, bu krizin asla yaşanmayacağını savunan Black'e göre Suriye'deki savaş, demokrasi talep eden halk tarafından başlatılan ve Arap Baharı'nın devamı niteliğindeki bir iç isyan değil. Cumhuriyetçi siyasetçi, savaşın CIA ve MI6'in yardımıyla cihatçılar tarafından çıkarıldığını kaydetti.

'TÜRKİYE, IŞİD VE EL NUSRA'YA YARDIM EDİYOR'

Türkiye'nin IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne aktif şekilde yardım ettiğini de söyleyen Black, şu ifadeleri kullandı: "Silah, mühimmat, ekipman, yardım, cihatçılar, ve tıbbi desteğin tamamına yakını Türkiye'den gidiyor. Bugün itibarıyla IŞİD günde 44 bin varil petrol gönderiyor. Bunun büyük bölümü Suriye'den çıkarak Türkiye sınırı üzerinden gidiyor."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.