ABD'nin dış ticaret açığı genişledi

ABD'nin dış ticaret açığı genişledi

ABD'de Mart ayında dış ticaret açığı son 20 yıla yakın bir sürenin en keskin artışın yaşadı.

A+A-

ABD'de Mart ayında dış ticaret açığı son 20 yıla yakın bir sürenin en keskin artışın yaşadı. Bu durum, uluslararası ticaretin ekonomik büyüme üzerinde ciddi bir baskı oluşturacağına dair bir işaret olarak algılandı.


ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre dış ticaret açığı Mart ayında mevsimsel olarak düzenlenmiş rakamlarla yüzde 43.1 oranında artışla 51.37 milyar dolar oldu. Bu rakam 1996 Aralık ayından bu yana dış ticaret açığındaki en büyük artışı ve 2008 Ekim ayından bu yana en büyük dış ticaret açığını ifade etti. Beklentiler ise Mart ayında dış ticaretin 42.5 milyar dolar açık vereceği yönündeydi.

Dış ticaret açığının yükselmesinden ithalatın bu zamana kadar görülen en keskin artışı yaşaması etkili oldu. Yapılan açıklamaya göre Mart  ayında İthalat yüzde 7.7 oranında yükselişle 239.21 milyar dolar oldu.

İhracat ise yüzde 0.9 oranında artarak 187.84 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Şubat ayı dış ticaret açığı ise 35.44 milyar dolardan 35.89 milyar dolara revize edildi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.