ABD'nin K. Kore'yi vurma ayrıntıları netleşiyor

ABD'nin K. Kore'yi vurma ayrıntıları netleşiyor

The Telegraph'ta yer alan habere göre ABD, Kuzey Kore'nin cesaretini kıracak, hırpalayacak bir saldırı planı hazırlıyor

A+A-

İngiltere'de yayınlanan The Telegraph gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray, Kuzey Kore'yi nükleer silah programını durdurmaya zorlayacak bir saldırı planı hazırlıyor. 

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Beyaz Saray, Kuey Kore sorununda diplomasinin çalışmayacağı endişelerinin arttığı bir dönemde askeri çözüm için hazırlıklarını hızlandırdı. 

ABD'nin seçenekleri arasında Kuzey Kore'nin yeni füze testleri için kullandığı bir fırlatma üssünün vurulması, bunun yarı sıra silah depolarının hedef alınması var. 

Habere göre Beyaz Saray, böyle bir saldırının Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a daha fazla nükleer silah geliştirilmesine izin vermeyeceği konusunda ABD'nin ciddiyetini göstereceğini ve müzakerelerin başlamasını
tetikleyeceğini umuyor. 

K. Kore ABD ile nasıl görüşecek

Öte yandan Bir düşünce kuruluşu Kuzey Kore’nin gelecek yıl, nükleer teknolojisini geliştirip nükleer ülke olduğunu kabul ettirdikten sonra ABD ile görüşebileceğini iddia etti.
Dış İlişkiler ve Milli Güvenlik Enstitüsü, Kuzey Kore’nin standart yörüngede füze fırlatarak bu teknolojiye yeni giriş yaptığını ispat etmesi durumunda nükleer devlet statüsünde 2018’de ABD ile görüşebileceğini ileri sürdü. Dış ilişkiler Güvenlik Enstitüsü bu ihtimalden hareketle Kuzey Kore’nin 2018’de en azından bir tane “Hwasong-15” Kıtalararası Balistik Füzesi atarak ABD ana kıtasını hedefi içine aldığını ispat edebileceğini iddia etti.

Kuzey Kore 29 Kasım’da son versiyon olduğunu iddia ettiği ICBM fırlatmıştı. Uzmanların maksimum bir ranjda fırlatması durumunda bu füzenin 13 bin kilometrelik bir mesafesi kat edebileceğini belirttiğine dikkat çekildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.