ABD'nin SPK'sından küçük yatırımcıların ortak hareketine müdahale

ABD'nin SPK'sından küçük yatırımcıların ortak hareketine müdahale

GameStop olayıyla öne çıkan fiyatlamalara yönelik ABD'den ilk somut hamle geldi.

A+A-

ABD'de sermaye piyasaları düzenleyicisi ve denetleyicisi olan regülatör kuruluş SEC, sosyal medya platformlarında popüler olan 15 hissede işlemleri askıya aldı

Sosyal medya platformları üzerinden bazı hisselerde yaratılan ve GameStop olayıyla öne çıkan fiyatlamalara yönelik ABD'den ilk somut hamle geldi.

ABD'de sermaye piyasalarını denetleyen kuruluş SEC sosyal medya üzerinden yükselen 15 hissede işlemleri askıya aldı. Haftanın son işlem gününde kuruluştan gelen açıklamada sosyal medya platformları üzerinden sanal fiyatlamalar yaratılan 15 hissede işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Kuruluşun yürütme biriminden Melissa Hodgman açıklamada sosyal medya üzerinden gündeme getirilen hisseleri yakından takip ettiklerini ve gerekmesi durumunda kamu çıkarı için hızlı bir şekilde müdahalede bulunduklarını belirtti.

Kuruluşun geçici olarak işlemlerini askıya aldığı hisseler şöyle sıralandı: Ehouse Global Inc., Eventure Interactive Inc., Eyes on the Go Inc., Green Energy Enterprises Inc., Helix Wind Corp., International Power Group Ltd., Marani Brands Inc., MediaTechnics Corp., Net Talk.com Inc., Patten Energy Solutions Group Inc., PTA Holdings Inc., Universal Apparel & Textime Company, Wisdom Homes of America Inc.

ABD'de geçen haftalarda Reddit gibi platformlar üzerinden GameStop hisselerinde hızlı yükselişler yaratılmış, konu ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD Kongresi'nin de gündemine girmişti.