Abdullah Gül'e yakın isimden yeni parti açıklaması

Abdullah Gül'e yakın isimden yeni parti açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşık yüzde 9 farkla kazanması siyasette kulisleri hareketlendirdi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşık yüzde 9 farkla kazanması siyasette kulisleri hareketlendirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti kabinelerinde Başbakan yardımcılığı, Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapan Ali Babacan ile birlikte yeni bir parti kuracağı iddia ediliyordu.

Abdullah Gül'e yakın isimlerden birisi olarak kabul edilen gazeteci Fehmi Koru o iddiayı bir adım ileriye taşıdı.

T24'ün canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendiren Koru, Abdullah Gül'ün de içerisinde olacağı bir oluşumun başlatılacağını, oluşumun başında ise Ali Babacan'ın olacağını öne sürdü.

Abdullah Gül de Ali Babacan da AK Parti'nin kurucuları arasında.

Gazeteci Deniz Zeyrek de benzer açıklamalarda bulundu. Zeyrek'in açıklaması ise şöyle:

"Abdullah Gül, Ali Babacan'ı destekliyor. Ali Babacan liderliğinde bir parti kurulacak. Gül biraz daha Onursal Genel Başkan konumunda olacak. Ali Babacan'a da, Sayın Cumhurbaşkanı'na yeni parti kuracaklarını söyleme görevi verilmiş. İstanbul seçimleri nedeniyle boşalan Ankara'da hareketli olan olay Ali Babacan'ın parti kurmasıydı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na ise mesafe koydu."

Eski AKP milletvekili yeni parti imasında bulundu

AKP'de üç dönem Manisa Milletvekiliği yapan ve partide Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Selçuk Özdağ, 23 Haziran seçimi sonrası yaptığı çıkışla gündeme geldi.

Davutoğlu'na yakın isimlerden olan Özdağ, "Bugünden itibaren siyasette kartlar yeniden karılacak ve yeni siyasi aktörler ortaya çıkacaktır. Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir taneside budur" derken, "Vatandaş, kamplaştırma, kutuplaştırma istemiyorum demiştir. Tek adam yönetim ve tarzını istemiyorum demiştir. Siyasallaşan bir yargı istemiyorum demiştir. Her alanda şeffaflık istiyorum demiştir" ifadesini kullandı.

Özdağ, açıklamasının sonunda "Ya YENİ HAL,ya YENİ HAL...." dedi.

Özdağ'ın Ahmet Davutoğlu'nun 'yeni parti' imasında bulunurken kullandığı 'Ya Yeni hal, ya yeni hal' ifadesini kullanması dikkat çekti.

Davutoğlu'dan açıklama

Öte yandan yine AKP'ye alternatif bin parti kurma hazırlığı içinde olduğu bilinen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu 23 Haziran seçim sonucunu Twitter paylaşımıyla değerlendirdi.

Davutoğlu paylaşımında "İstanbullular yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde nihai kararlarını verdiler. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum." dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.