AB'ye vize Haziran'da kalkmayacak

AB'ye vize Haziran'da kalkmayacak

Mülteci anlaşması sonrası Türkiye'nin açıklamalarının aksine son gelişmeler Avrupa'ya vizesiz seyahatin Haziran'da başlamasının mümkün olmadığını gösteriyor

A+A-

Mülteci anlaşması sonrası Türkiye'nin açıklamalarının aksine son gelişmeler Avrupa'ya vizesiz seyahatin Haziran'da başlamasının mümkün olmadığını gösteriyor.
Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde Avrupa'ya vizesiz seyahat sağlayacak vize serbestisi hakkında önemli bir iddialarda bulundu. İşte Tezkan'ın o yazısı:

Vize haziranda kalkmayacak

İddiam bu..
Gerekçem de şu.. Avrupa yavaş yavaş yan çizmeye başladı.. AB Komisyonu Başkanı Türkiye için şartlar yumuşatılmayacak demiş..
Bunu anlamı?
Direneceğiz..
Hem kalksa ne olur ki.. Kaç kişi turist olarak Avrupa ülkelerine gidebilecek ki.. Parası pulu olan zaten gidiyor.. Her bayramda on binler İtalya’ya, Yunanistan’a, Fransa’ya, İspanya’ya akın ediyor..
*
Vize kalkarsa..
Belki, şehir savaşı nedeniyle evini barkını terk etmek zorunda kalan Kürtler bir yolunu bulup gider..
Belki, işi gücü olmayan, Avrupa’ya çıpa atar mıyım hayalinde olanlar gider..
Belki, maceraperestler gider..
Belki, ailesi, dostu, sevgilisi Almanya’da, Hollanda’da, Belçika’da olup, vize alamadığı için yanlarına gidemeyenler gider..
O kadar!..
Toplasan kaç kişidir.. Gidenlerin kalma oranı yüzde kaçtır..
Devede kulak..
*
Ama yine de iddia ediyorum,y vize haziranda kalkmayacak.. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.