Açıklama geldi, Bitcoin yükselişe geçti!

Açıklama geldi, Bitcoin yükselişe geçti!

Bitcoin, ABD`de Secucrities and Exchange Commission`ın kripto paralara ağır tedbirler yerine daha sıkı denetleme getirilmesi çağrısında bulunması ile yükseldi.

A+A-

Bitcoin, ABD`de Secucrities and Exchange Commission`ın kripto paralara ağır tedbirler yerine daha sıkı denetleme getirilmesi çağrısında bulunması ile yükseldi. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo`nun Kongre önünde yaptığı konuşmada bir baba olarak yaşadığı deneyimi aktarması ise ABD medyasına damga vurdu.

Bitcoin, ABD menkul kıymetler düzenleyici kuruluşu Secucrities and Exchange Commission'ın (SEC) kripto paralar için sektörü yok etmeye yönelik tedbirler yerine daha sıkı denetleme çağrısında bulunmasının traderları biraz rahatlatması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı ve 8,500 dolara doğru tırmandı.
 
En büyük dijital para Bitcoin yaklaşık iki haftadır ilk kez iki gün art arda yükseldi ve yüzde 8.7 değer kazanarak New York saati ile 07:58'de 8,437 dolara çıktı. Diğer kripto paralardan Ripple, Ethereum ve Litecoin en az yüzde 5 değer kazandı ve Goldman Sachs Group Inc.'nin sanal paraların gelecek olan bir sarsıntıdan kurtulamayacağını kaydettiği raporuna karşın zeminlerini korudu.
 
ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyon ve SEC'in başkanları, kanun koyucuların federal kuruluşlara Bitcoin'in spot piyasası ve bağlı online işlem platformları üzerinde karar alma yetkisi verecek bir yasa geçirmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

BU SÖZLER GÜNDEME DAMGA VURDU 
 
ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo'nun Kongre önünde yaptığı konuşmada bir baba olarak yaşadığı deneyimi aktarması ise ABD medyasına damga vurdu. 
  
Kongredeki milletvekillerine yönelik, "Yüksek müsadenizle farklı bir bakış açısından konuyu aktarmak istiyorum. Bir baba olarak..." diyerek konuşmasına başlayan Giancarlo, şunları söyledi: 
 
"Üniversite çağında üç çocuğun babasıyım. Lise yıllarında kendilerini finansal piyasalara ilgi duyacakları şekilde yetiştirdim. Eşimle birlikte birkaç yüz dolarlık bir hesap açtık. Böylece kendileri borsalardan hisse alıp satabileceklerdi. Ancak kendilerini borsaya çekmekte çok da başarılı olamadık. Ama geçen yıl bir şeyler değişti. Birden çocuklarım bana Bitcoin hakkında sorular sormaya başladı. Bana bu parayı alıp almamaları gerektiğini soruyorlardı. Kuzenlerinden birisi onlar Bitcoin'den bahsetmiş ve hepsi bu para hakkında oldukça heyecan duyuyorlardı. Tahminimce burada bulunanların bazıları da aynı durumu yaşamıştır. Şunu fark ettim ki bu yeni neslin sanal paralara olan ilgisine düşünerek ve dengeli bir şekilde yanıt vererek saygı göstermeliyiz. Ancak onların bu hevesini suusitmal etmek isteyen sahtekarlıkları ve manipülasyonları ortadan kaldırmalıyız."

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.