Afyon Çimento efsanesi geri döndü

Afyon Çimento efsanesi geri döndü

Borsanın "en ağır" hisselerinden Afyon Çimento hisseleri 6 ay içinde yüzde 200'den fazla değer kazandı. Sadece son 3 işlem günündeki kazanç oranı \% 50 civarında

A+A-

Afyon Çimento efsanesi geri döndü. Borsanın "en ağır" hisselerinden Afyon Çimento hisseleri 6 ay içinde yüzde 200'den fazla değer kazanmış durumda. Sadece son 3 işlem günündeki kazanç oranı yüzde 50 civarında. Afyon Çimento'da benzer bir hareket 2010 yılının hemen başında yaşanmış ve hisse 1 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 13 katına yükselmişti.

Daha sonra uykuya geçen hisse 5 yıl aradan sonra, geçen senenin ilk 10 ayında 45-55 bandında geçirdikten sonra yeniden hareketlenmeye başladı. Ekim 2014'ü 53.95'ten kapatan Afyon Çimento hisseleri Kasım ayını 72.40 lira ve yılı da 165 liradan tamamladı. Ocak, Şubat ve Mart aylarında kademeli olarak gerileyen hisse 2 Nisan'da 107 liradan kapanış yaptıktan sonra son yükselişi doine eden bedelli sermaye artışındaki gelişmelerle yine atağa kalktı ve bugün seans içinde 162 liraya kadar yükseldi.

İşlem hacmi de önemli oranda artan hissedeki ana belirleyici sermayenin 3 milyon liradan 100 milyon liraya çıkartılacak olması. Peki bu orandaki üstelik bedelli olarak yapılacak sermaye artışı hisseyi nasıl bu kadar etkiledi? Sermaye artışı nasıl yapılacak, kimler katılabilecek, gerçekleşmemesi ihtimali var mı? Elde edilen para nerede kullanılacak?

 

»» İŞTE AFYON ÇİMENTO HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLEN O 11 SORU VE CEVAPLARI 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.