Ağbal yine Durmuş Yılmaz'a yüklendi

Ağbal yine Durmuş Yılmaz'a yüklendi

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile eski TCMB Başkanı ve İyi Parti milletvekili adayı Durmuş Yılmaz arasındaki polemik devam ediyor

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Durmuş Yılmaz'ın Maliye Bakanlığı bütçesine ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi. Ağbal, Yılmaz'ın kamu maliyesi tablolarından anlamadığını söyledi. Ağbal'ın açıklaması şöyle:

''Sayın Yılmaz (Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz), verdiği bir mülakatta Maliye Bakanlığı bütçesinde 30 milyarlık kaynak olduğundan bahsetti ve buna sarıldı. Ben de açıklama yaptım, bütçede böyle bir kaynak yok dedim. Anladığım kadarıyla yeni bir açıklama yapmış. Bu konuyla ilgili de kapsamlı değerlendirme yapacağım. Sayın Yılmaz, belki Merkez Bankası bilançosundan anlıyor olabilir, ona saygı duyarım. Ama kamu maliyesi tablolarından, göstergelerden çok anladığını söyleyemem. Bunu söylemekten de hicap ediyorum. Ben merkez bankası bilançosunu çok iyi biliyorum demem. Sayın Yılmaz, uzmanlık olanı olmayan bir alana girmiş. Dün gece bir açıklama yapmış, 30 milyarı tutturamayınca 4 yılı toplamış bir 30-40 milyarı bulmuş. Daha fazla açıklama yapması kendisinin bu konudaki bilgisizliğini ortaya koyuyor. Onun danışmanlık olarak gördüğü harcamaların hiçbiri danışmanlık değil.

Ama sayın Yılmaz, bunu bilinçli olarak yaptıysa şu kadarını söyleyeyim. Eğer bu arkadaşlar iktidara gelirse, sağlıkta harcamaları kesecekler, eğitime harcamaları kesecekler. Çünkü bu harcamaların hepsi danışmanlık harcamaları değil, vatandaşın sağlık, eğitim harcamaları, destek harcamaları. Ve hiçbir şekilde bunların içinde danışmanlık yok''

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.