Ağustos'ta en çok dolar kazandırdı

Ağustos'ta en çok dolar kazandırdı

Ağustos ayında en yüksek reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde \%1,40, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise \%1,74 oranlarıyla Amerikan Doları’nda gerçekleşti.

A+A-

Ağustos ayında en yüksek reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %1,40, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %1,74 oranlarıyla Amerikan Doları’nda gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından külçe altın %0,23 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, BIST 100 Endeksi %1,92, Euro %0,46 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %0,14 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde külçe altın %0,56, mevduat faizi %0,32 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri %0,19 oranında reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi %1,60 ve Euro %0,13 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Külçe altın üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %2,51, TÜFE ile indirgendiğinde ise %2,87 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, Euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %1, TÜFE ile indirgendiğinde ise %0,65 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %22,94, TÜFE ile indirgendiğinde ise %20,25 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %6,12, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,17 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 Endeksi’nde gerçekleşti. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %0,74, TÜFE ile indirgendiğinde ise %1,05 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %4,51, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,22 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.