AK Parti doların gerçek değerini açıkladı

AK Parti doların gerçek değerini açıkladı

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, doların bugün olması gereken değerini açıkladı

A+A-

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak karşılığı 3,8 ya da 3,9 liradır en fazla 4 liradır." dedi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak karşılığı 3,8 ya da 3,9 liradır en fazla 4 liradır." dedi.

Bostancı, finansal araçlarla Türk milletinin dize getiremeyeceğini  belirterek, şunları ifade etti: 

"Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak  karşılığı 3.8, 3.9 liradır en fazla 4 liradır. Yani bir ülkenin ticari hacmini,  gayri safi milli hasılasını hesaba kattığınızda onun dış ödemelerde bir denge  olarak kullandığı bu rezerv paranın TL olarak karşılığı 3,8, 3,9'dur, en fazla 4  liradır. Şunu unutmayalım finansal araçlarla Türkiye gibi ülkeleri terbiye etmek,  terbiye etmek için bir rezerv parayı belli bir noktada tutmak mümkün değildir.  Eğer bir ülkenin üretim kapasitesi varsa, bir ülkenin dünya ticaretinden aldığı  anlamlı bir pay varsa, bir ülkeni belli bir gelişmişlik düzeyi varsa, o ülkeyi  siz bir takım finansal işlemlerle terbiye edemezsiniz."

"GÜÇLÜ VE KUDRETLİ OLMA YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ"

 Türk milletinin ekonomik savaşa karşı da dik duracağını ve Türk  lirasına sahip çıkacağını aktaran Bostancı, şunları kaydetti: 

"Allah'ın izniyle biz kısa zamanda kendi imkanlarımızla bu finansal  saldırıları aşacağımıza inanıyoruz. Bu girişimlere eyvallah demeyeceğiz, her  şeyden önce Türkiye'nin ekonomik gerçekliği, bu girişimleri reddeder. Güçlü ve  kudretli olma yolunda ilerleyeceğiz. İnşallah bu milletin, büyüme, gelişme  misyonunu ifade eden AK Parti önderliğinde ve bu misyonun karizmatik lideri Recep  Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu ülke, kalkınmaya, gelişmeye, bu bölgede güçlü  olmaya, bir dünya gücü olma yolunda devam edecektir. İnşallah hepimiz, bu ülke,  bu hedef doğrultusunda koşacağız, el birliği, gönül birliği ve güç birliği  edeceğiz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.