AK Parti Sözcüsü Ünal, yeni kabine için ipucu verdi

AK Parti Sözcüsü Ünal, yeni kabine için ipucu verdi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünali, yeni kabine için "İş dünyasından, kültür ve spor dünyasından, yurt dışında yaşamış kişilerden de olabilir" yorumunu yaptı.

A+A-

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünali, yeni kabine için "İş dünyasından, kültür ve spor dünyasından, yurt dışında yaşamış kişilerden de olabilir" yorumunu yaptı.

TRT Haber'de konuşan Ünal, özetle şu açıklamaları yaptı:

15 Temmuz'un devamı niteliğinde yapılanlar 24 Haziran ile artık son verilmiştir.Bazı marjinal kesimlerin oluşturduğu psikolojik atmosferi hatırlayalım. Seçilmiş cumhurbaşkanı ile ilgili diktatör, otoriterleşme gibi çirkin ithamları hatırlayalım. Millet cevaplandırmıştır. Millet iradesi dışında artık kimse karar veremeyecek.

'İNCE'NİN SÖYLEDİKLERİ DEĞERLİDİR'

Siz ısrarla söyleminizi, üslubunuzu değiştirmiyorsanız siz siyaset yapma derdinde değilsiniz. Sayın Muharrem İnce'nin söyledikleri değerlidir. Çünkü, 'milletin sandıkta verdiği cevap benim için önemlidir' dedi. CHP Sözcüsü çıkıp açıklama yapıyor 'Seçim ikinci tura kaldı' diye. Demokrasi, milletin kararını kendinize pusula edindiğiniz zaman güzeldir.

'KILIÇDAROĞLU'NUN LİDERLİĞİ TARTIŞMALI HALE GELDİ'

Muharrem İnce 40 yılın sonunda yüzde 30 psikolojik barajını aşmış bir cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda CHP'nin doğal lideri haline gelmiştir. Sayın Muharrem İnce'nin kendi partisinin çok üstünde bir oy alması, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti liderliğini tartışmalı hale getirmiştir.

'TÜRK SİYASETİ, YENİ BİR AKTÖR KAZANDI'

Kılıçdaroğlu’nun sahada oluşturamadığı heyecanı ve rüzgarı Muharrem İnce sahada oluşturdu. Türk siyasetinin de yeni ve önemli bir aktör kazandığı da ortaya çıkıyor.

'NE DENSE YANLIŞ ANLAŞILIYOR'

İlk icraatlardan birinin bedelli askerlik olacağını Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Yeni hükümetini açıkladıktan sonra bunları da görürüz. Ekim'den önce olur mu? Bunu bilemem. Çok hassas bir konu. Ben bedelli konusunda hassas ve dikkatli davranıyorum. Ne dense yanlış anlaşılıyor.

Biz hiçbir zaman bir pazarlık içinde olmadık. BBP ve MHP de olmadı. Biz milletin bekasını düşündük. Türkiye büyük bir saldırı altındaydı. Seçimden önceki bir hafta bunu net şekilde hissettik. Kaos olması yönünde inanılmaz bir saldırı yaşandı. 15 Temmuz'dan sonra bir terör çemberi kurmak istediler Güneydoğu'da, bertaraf ettik. Kredi notunun düşürülmesi… En çok büyüyen ülkelerden olmuşsunuz. Notunuz düşürülmüş. Bunlar bitti artık. MHP, BBP ve  AK Parti bunları konuşmadı. Bundan sonra da bunları konuşmak söz konusu değil. Bundan spnra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçecek. 5 Temmuz'da kesin sonuçlar yayınlanacak. Yayınlandıktan sonraki 3'üncü gün vekiller toplanacak. Cumhurbaşkanı yemin edecek. Meclis Başkanlığı adaylık başvuru süreci başlayacak. Kaçıncı turda Meclis Başkanı seçilir. Cumhur İttifakı hiçbir zaman seçim ittifakıolmadı. Millet aklının ittifakı oldu. Seçim bitti, Cumhur İttifakı bitti yok. Devam ediyor. Bu milletin ortak mutabakatının ortak sonucunu konuşuyoruz.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.