Ak Yatırım Arçelik fiyatını düşürdü

Ak Yatırım Arçelik fiyatını düşürdü

Ak Yatırım, Arçelik için tavsiyesini 'Endeks Üstünde Getiri'ye yükseltirken hedef fiyatını 14,90TL'den 14,30TL'ye düşürdü

A+A-

Ak Yatırım, Arçelik için tavsiyesini 'Endeks Üstünde Getiri'ye yükseltirken hedef fiyatını 14,90TL'den 14,30TL'ye düşürdü. Ak Yatırım tarafından hazırlanan Arçelik raporunda şu değerlendirmele yapıldı: 

"Arçelik hisselerinde son dönemde yaşanan düşüşün ardından değerlemenin cazip seviyelerde olduğunu düşünüyoruz. Arçelik son üç haftalık dönemde nominal bazda %8.6 değer kaybı yaşarken BIST100 getiri endeksini yıbaşından bugüne %7.3 altında performans gösterdi. Bu düşüşün en önemli nedeni Euronun dolara karşı değer kaybı yaşaması, Şirketin Avrupa pazarındaki karlılığını sınırlayıcı etki olacağından kaynaklanmaktadır.

Hesaplamamıza göre Arçelik'in toplam cirosunun %37'si Euro, %10'u ise GBP bazında iken, toplam maliyetlerin %50'si dolar bazında.

Dolayısıyla GBP'nin (euro'ya göre) dolara karşı güçlü kalması Arçelik açısından olumlu bir durumdur. Diğer taraftan beyaz eşya segmentindeki zayıflık (2014 beklentimiz yataydan -%5 düşürdük) nedeniyle hisse için 12 aylık hedef fiyatımızı aşağı yönde revize ederek 14.30TL (önceki: 14:90TL) seviyesine çekiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %18 yukarı potansiyele işaret ediyor ve hisseye yeni giriş için uygun alım seviyesi olduğunu düşünüyoruz.

Temettü verimi %4.1. Arçelik için hisse başına 0.49TL seviyesine karşılık gelen %4.1 temettü verimi beklentimiz değerlemeyi destekler durumda. Diğer taraftan hisse global benzerleri bazında 2015T F/K çarpanına göre %20 iskontolu işlem görüyor.

Batı Avrupa'da yaşanacak olası bir ekonomik toparlanmanın şirkete olumlu yansımasını bekliyoruz. Arçelik'in konsolide cirosunun %34'ünü Batı Avrupa'dan sağlamaktadır. Satış hacimlerinde art arda 15 çeyrektir yaşanan düşüşün ardından, Batı Avrupa beyaz eşya pazarı 1Ç14'te ilk defa büyüme kaydederken, büyüme 2Ç14'te de devam etti (hacimler yıllık bazda 1Ç14'te %2, 2Ç14'te %1 artış gösterdi). Dahası Arçelik, toplam cirosunun %10'unu elde ettiği İngiltere'de oldukça güçlü durumda ve Avrupa pazarında diğer markalardan pazar payı kapmaya devam etmektedir.
2Ç14 2014'ün en iyi çeyreği.

Arçelik'in ilk yarı performansı oldukça güçlüydü. Haziran 2014 Dünya Kupasının etkisiyle yüksek marjlı TV satışları elektronik segmentinin performansını destekledi. Ancak ikinci yarı yılın ilk yarıya göre daha zayıf kalmasını bekliyoruz. İç piyasa halen zayıf (3Ç14'ün ilk iki ayında beyaz eşya sektörü %2.9 daraldı) ve marjlarda da durgun seyrin devamını bekliyoruz. Belirtmek gerekirse, 2014 ve 2015 VAFÖK tahminlerimiz piyasa beklentisinin %3 ve %5 altında bulunuyor.

Teknik Analiz

Hisse son dönemde yaşanan düşüşün ardından 11.70 desteğinden tepki çabasında. Kısa vadeli teknik göstergelerde yukarı yönelme çabası görüyoruz. Fakat ortalamalar henüz yeterince güçlü değil. Arçelik'te 12.60/80 bandını ilk önemli direnç olarak değerlendiriyoruz. Bu seviyeye kadar yaşanacak hareketi sınırlı tepki olarak değerlendiriyor olacağız. Bu bandın aşılması durumunda ancak yeni bir yükseliş trendinin oluşabileceğini düşünüyoruz. 11.70 ilk destek bölgesi olmakla birlikte, bu seviye altına yaşanacak bir sarkmada 10.50/70 bandının test edilmesi mümkün gözüküyor."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.