Ak Yatırım model portföyünden 3 hisseyi çıkarttı

Ak Yatırım model portföyünden 3 hisseyi çıkarttı

Ak Yatırım model portföyünden 3 hisseyi çıkarttı, 1 hisseyi ekledi

A+A-

Ak Yatırım, model portföyünden THY, Migros ve Garanti Bankası'nı çıkardı, Pegasus portföye dahil edildi. Ak Yatırım'ın değerlendirmesi şöyle:

- BIST, Ağustos ayını TL ve dolar bazında %22 artışla tamamladı. Ayın en çok öne çıkan sektörü bankacılık oldu. Gıda perakendecileri ve enerji şirketleri de bir önceki ay yakaladıkları ivmeyi korudu. Ağustos ayında ayrıca önceki aylarda fiyat performansı zayıf kalan sigorta ve telekom hisselerine de ilginin arttığını gözlemledik. Buna karşılık, teknoloji, demir çelik, altın ve GYO hisseleri Ağustos’ta nispeten zayıf kaldılar.

- Riskler de birikiyor. BIST’in orta ve uzun vadeli yukarı yönünü korumasını bekleriz. Bu beklenti alternatif yatırım getirilerinin sınırlı olması ve 2022 kâr beklentileri üzerinden BIST’in halen akran ülke çarpanlarına göre %60 gibi (dip seviyenin hafif üzerinde) bir F/K iskontosu taşımasıyla da destekleniyor. Ancak 2023 kârları üzerinde bankacılık tarafında faiz marjı ve şirketler tarafında maliyet baskıları belirginleşebilir. Ayrıca piyasa son iki aydır dikkate almadığı jeopolitik riskleri de bir noktada kâr realizasyonu amaçlı gündeme dahil edebilir.

- Eylül ayı hisse önerilerimizde daha temkinli bir duruş tercihimizi vurguluyoruz. Bu değerlendirme paralelinde getiri performans ivmesi geride kalan Pegasus’u öneri listemize ekleyip pozitif ayrışan THY’yi listeden çıkarıyoruz. Banka ağırlığımızı %21’den %12’ye indiriyoruz. Portföye eklediğimiz tarihten itibaren güçlü performans gösteren Garanti Bankası ve Migros hisselerini hisse önerileri listesinden çıkararak yerlerine yeni hisse almıyoruz. Önümüzdeki süreçte tematik olarak havacılık ve gıda perakendeciliği sektörlerinin cazibesini korumaya devam
edeceğini düşünüyoruz.

THYAO, MGROS ve GARAN’ı çıkarırken, PGSUS’u ekliyoruz: Portföye eklediğimiz tarihten itibaren %126 nominal, %52 relatif getiri sağlayan THYAO, %132 nominal, %32 relatif getiri sağlayan Migros ve %64 nominal ve %35 relatif getiri sağlayan GARAN’ı en çok önerilenler listemizden çıkartırken, PGSUS’u en çok önerilenler listemize ekliyoruz.

İlgili Haberler