Ak Yatırım'dan Yüzde 60 prim potansiyelli hisse önerisi

Ak Yatırım'dan Yüzde 60 prim potansiyelli hisse önerisi

Ak Yatırım, Koza Altın için 64,7 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu

A+A-

   
Ak Yatırım, Koza Altın için 64,7 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Koza Altın son kapanışını (29 Nisan 2019) 40.30 TL'den gerçekleştirmişti. Hedef fiyat son kapanış itibarıyla yüzde 60 prim potansiyeli barındırıyor.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Koza Altın almak için üç sebep 

1Ç19’da güçlü kar büyümesi

Koza Altın’ın birinci çeyrek sonuçlarını Mayıs’ın ikinci haftası açıklaması bekleniyor. Şirket’in birinci çeyrek karı için beklentimiz olan 321mn TL geçen senenin aynı dönemine göre iki kattan fazla artışa işaret etmektedir. Net kardaki güçlü büyümeye etki eden faktörler

1) üretimdeki %51’lik artış beklentimiz,

2) geçen yıla göre %30 civarında TL’de değer kaybı,

3) Şirket’in 2,56milyar TL’lik nakdi üzerinden yaratılan daha yüksek faiz geliri,

4) Dolar varlıkları sayesinde yaratılan kur farkı geliri ve

5) zayıf TL’ye bağlı olarak düşen nakit maliyetler olarak sıralanabilir. Birinci çeyrek için 70bin ons seviyesinde bulunan altın üretimi beklentimiz her ne kadar bir önceki çeyrekle aynı seviyelerde kalsa da geçen yıla göre %51 gibi sağlıklı bir büyümeye işaret etmektedir. 

Üretimdeki söz konusu artış sonucunda gelirlerin %139 artış ile 488mn TL’ye yükselmesini bekliyoruz. Zayıf TL ve üretim artışı ile birlikte nakit maliyetlerin ons başına geçen senenin aynı dönemindeki 581 Dolar’dan 562 Dolar’a düşmesini bekliyoruz. Birinci çeyrek FAVÖK beklentimiz ise %174 büyümeyle 277mn TL seviyesindedir.

TL’deki zayıflığa karşı korunma

Gelir kaynaklarının Dolar bazlı olmasından dolayı yatırımcılar Koza Altın’ı TL’deki zayıflığa karşı en iyi korunma enstrümanlarından biri olarak görebilirler. Altın fiyatlarının da geçen seneki 1.268 Dolara göre 1.280 Dolar seviyelerinde seyretmesi Koza için olumlu görüşümüzü desteklemektedir. Zayıf TL, hem nakit maliyetlerin 
düşmesine katkı sağlamakta hem de kur farkı geliri sayesinde net karı desteklemektedir. 

Diğer yandan, Koza Altın 2,56milyar TL seviyesindeki net nakdiyle endeksteki en likit bilançoya sahip hisselerden biridir. Şirketin net nakdi piyasa değerinin %42’sine denk gelmektedir. Önümüzdeki dönemde temettü dağıtımı ya da önemli bir yatırım öngörmediğimizden dolayı nakdin artmaya devam etmesini bekliyoruz. 

Kaygıların hâlihazırda fiyatlandığını düşünüyoruz.

Hissenin sene başından bu yana endekse göre %30 daha zayıf performans göstermesinin ardından şirketin sahipliği, 2018 üretim hedeflerinin altında kalınması ya da Söğüt madeninin Gübretaş’a devredilmesi gibi kaygıların hâlihazırda büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Yakın dönemde sahiplik konusunda bir çözüm beklememekle birlikte Şirket’in TMSF tarafından yönetilmeye devam etmesini bekliyoruz.

Söğüt Madeni konusunda Gübretaş’la bir anlaşma zemini yakalanabileceğini düşünüyoruz. Faaliyet performansına baktığımızda ise 2019’da FAVÖK ve net karda %53 ve %36 düzeyinde büyümeler bekliyoruz. Koza Altın için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi koruyoruz. 64,7TL olan hedef fiyatımız %61 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum