Akbank'ın sendikasyon tutarı yükseldi

Akbank'ın sendikasyon tutarı yükseldi

Akbank’ın sendikasyonu yeni katılımlarla 800 milyon dolara yükseldi

A+A-

Akbank’ın sendikasyonu yeni katılımlarla 800 milyon dolara yükseldi

 

Akbank, Ekim 2020 sendikasyonunu yeni katılımlarla yaklaşık 800 milyon Dolar’a yükseltti. 14 Ekim’de KAP açıklamasıyla piyasalara duyurulan yaklaşık 700 milyon Dolar tutarındaki sendikasyon kredisi yeni bankaların katılımıyla daha da arttı. Yeni katılımlar sonrası sendikasyon kredisini yenileme oranı da %95 seviyesine çıktı.

Piyasalardaki gelişmeleri göz önüne alarak esneklik sağlamak amacıyla sendikasyon kredilerine bir kez daha “akordiyon” özelliği katan Akbank, sendikasyon sözleşmesinin imza tarihinden itibaren taahhüt süresi içinde sendikasyona katılmak isteyen, ancak süre kısıtı nedeniyle kredi süreçlerini henüz tamamlayamayan bankaların da işleme katılmalarına fırsat tanıdı. Covid-19 salgınının finansal piyasaları ve ekonomileri olumsuz etkilemeye devam etmesine rağmen sendikasyon, 19 ülkeden 36 bankanın katılımıyla 800 milyon Dolar’a yükseldi.

Türkiye ekonomisine 72 yıldır kesintisiz destek veren Akbank, içinden geçilen bu zorlu süreçte de ülke ekonomisini desteklemeyi sürdürmektedir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.