Akbank'ın tahvil ihracına 2 milyar doların üzerinde talep geldi

Akbank'ın tahvil ihracına 2 milyar doların üzerinde talep geldi

Akbank'ın dün gerçekleşen 500 milyon dolar tutarında Basel 3 uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracında getiri ve kupon oranı yüzde 7.2 oldu

A+A-

Akbank'ın dün gerçekleşen 500 milyon dolar tutarında Basel 3 uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracında getiri ve kupon oranı yüzde 7.2 olurken; ihraca 2 milyar doların üzerinde talep geldi. Söz konusu ihraç 10 yıl vadeli ve 5 yıl sonunda erken itfa opsiyonuna sahip.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, Türkiye'de Basel 3 uyumlu ihraç edilen sermaye benzeri tahviller arasında en yüksek talebi topladıklarını belirterek, "Güçlü bilançomuz, yüksek büyüme potansiyelimiz ve sağlam marka gücümüzle ihracımıza tüm dünyadan 170'in üstünde yatırımcı ilgi gösterdi. Toplam talep ihraç tutarının dört katına ulaşarak 2 milyar doları aştı. Bu işlemimizle Türk bankalarının yaptığı Basel 3 uyumlu ihraçlar arasında ABD faizlerinin üstüne en az prim ödenen ihracı gerçekleştirdik" dedi.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.