Akenerji borçlarını yapılandırdı

Akenerji borçlarını yapılandırdı

Akenerji Elektrik, Yapı ve Kredi Bankası’ndaki 854 milyon dolar tutarındaki kredisini yapılandırdı. 

A+A-

Akenerji ile Yapı Kredi Bankası arasında 854 milyon dolar kredinin yeniden yapılandırılması için kredi sözleşmesi akdedildi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"15 Ağustos 2018 tarihli ve 30510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik uyarınca, Şirketimiz ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. arasında 30.09.2015 tarihinde imzalanmış olan Kredi Sözleşmesi kapsamında Şirketimize sağlanmış kredinin Finansal Yeniden Yapılandırma uygulaması kapsamında uzun vadeli yapılandırılması amacıyla, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'ye 30.10.2019 tarihinde başvuruda bulunulmuştur.

Bu itibarla, bir buçuk yılı anapara ödemesiz dönem olmak üzere TL ve ABD Doları cinsinden 5 yıl ve 13 yıl vadeli toplam 854 milyon ABD Doları tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılması için, Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile Şirketimiz arasında Kredi Sözleşmesi akdedilmiştir." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.