Akfen GYO 116 milyon euro kredi aldı

Akfen GYO 116 milyon euro kredi aldı

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Credit Europe Bank ile toplam 116 milyon avroluk, iki yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı

A+A-

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), mevcut kredilerinin refinansmanı ve yatırımları, devam eden projeleri için Credit Europe Bank N.V ile toplam 116 milyon avroluk, iki yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

Akfen GYO açıklamasına göre, Türkiye’nin şehir otelciliği konseptine odaklı ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan ortaklık, mevcut tüm kredilerinin refinansmanı ve yatırımları devam eden projelerinde kullanılmak üzere Credit Europe Bank N.V ile bir kredi sözleşmesi imzaladı. Şirket, söz konusu kredi sözleşmesi kapsamında toplam 116 milyon avro tutarında, iki yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli kredi kullanacak.

Akfen GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yatığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimiz ile Credit Europe Bank N.V arasında, şirketimize ait mevcut tüm kredilerin refinansmanında ve şirketimiz portföyünde bulunan yatırımı devam eden projelerin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 116 milyon avro tutarında 2 yılı anapara geri ödemesiz 10 yıl vadeli kredi sözleşmesi dün imzalanmıştır. Kredi kullanım koşullarının tamamlanmasıyla kredi kullanımı gerçekleştirilecektir. Bankayla bağlı ortaklıklarımızın da mevcut tüm kredilerinin refinansmanı ve portföylerinde bulunan yatırımı devam eden projelerinin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere aynı şartlarda kredi temini için sözleşme görüşmeleri devam etmektedir."

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.