Akfen Holding Borsa İstanbul'dan çıkıyor

Akfen Holding Borsa İstanbul'dan çıkıyor

Akfen Holding, Borsa İstanbul'dan kendi isteğiyle çıkıyor.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda hisse geri alımı yaparak piyasadaki payları toplayan Akfen Holding, ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanmasının ardından BİST'te işlem görmeyecek.
Konuyla ilgili KAP açıklaması şöyle:

Sermaye Piyasası Kurulunun (Kurul) 12/11/2014 tarihli ve II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği kapsamında Kurula ve Borsamıza başvuru yapan Akfen Holding A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, Borsamız Genel Müdürlüğü'nün 20/04/2016 tarihli onayıyla, Şirketin hakim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi için ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanması şartıyla, MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini teminen,
* İhraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsamızca öğrenildiğinde (KAP'ta duyurulması ve/veya belgenin Borsamıza ulaştırılması sonucunda) Şirketin işlem sırası kapatılacak,
* Şirket payları, işlem sırası kapatıldığında mevcut bulunduğu BIST endeksleri kapsamından çıkarılacak,
* MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsamız tarafından KAP'ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren, Şirket payları Borsa kotundan çıkarılacaktır. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.