AKGUV'deki hareketin nedeni belli oldu

AKGUV'deki hareketin nedeni belli oldu

Son 1 haftada yüzde 23 prim yapan Akdeniz Güvenlik'teki hareketin nedeni belli oldu. 8 Ekim'de yıllık brüt satışlarının yüzde 70'i tutarında bir ihale kazanan şirket açıklamayı bugün seans bitiminden sonra yaptı

A+A-

Son 1 haftada yüzde 23 prim yapan Akdeniz Güvenlik hisselerindeki hareketin nedeni belli bugün borsada işlem bittikten sonra belli oldu. 8 Ekim'de yıllık brüt satışlarının yüzde 70'i tutarında bir ihale kazanan şirket açıklamayı bugün seans bitiminden sonra yaptı.

Son 1 haftada fiyatı 6.64 liradan 8.35 liraya yükselen Akdeniz Güvenlik, bugün seansın kapanışından hemen sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderidği açıklama ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne Bağlı Havalimanları ile Seyrüsefer Yardımcı İstasyonları için özel güvenlik hizmeti alımı ihalesini kazandığını açıkladı.

Açıklamaya göre 2 bin 269 kişinin istihdam edileceği ve 147  milyon 890 bin 568 TL tutarındaki ihale 8 Ekim'de yani geçen hafta ortasında sonuçland. Akdeniz Güvenlik yaptığı açıklamada ihale sonucunun kendilerine tebliğ edildiğini bildirdi ancak açıklamada ihalenin sonuçlandığı tarih 8 Ekim olarak belirtilmesine rağmen tebliğin ne zaman yapıldığı açıklanmadı. 

Akdeniz Güvenlik tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bilgiye göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihale, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Kapsamında DHMİ'ye Bağlı Havalimanları ile Seyrüsefer Yardımcı İstasyonları ve Genel Müdürlük Hizmet Binasına 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arası 2 bin 269 personelle özel güvenlik hizmeti alımı işini kapsıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.