Akın İpek'in lüks araçları satılacak

Akın İpek'in lüks araçları satılacak

Şirketlerine kayyum atanan Akın İpek'in, halka açık şirketler üzerinden alınan 27 süper lüks aracı satılacak

A+A-

18 şirketine kayyum atanan Koza-İpek Holding'in firari patronu Akın İpek'in lüks otomobil koleksiyonu olduğu iddia edildi. Sabah'da yer alan haberdeki iddialara göre, halka açık şirketler üzerinden alınan 27 ultra lüks otomobilin piyasa değerinin 25 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Araçlar satılıp, elde edilecek para halka açık şirket hesaplarına aktarılacak.

Kayyum yönetimindeki şirketler ticari faaliyetlerini sürdürürken, Koza İpek Holding üzerine kayıtlı bütün taşınmazlar ile araçların tespiti yapılmıştı. Kayyum heyeti, halka açık şirket üzerine alınan 27 ultra-lüks aracın Akın İpek ve yakın aile bireyleri tarafından kullanıldığını ortaya çıkardı.

Yurtdışına kaçan Akın İpek hakkında, "yoklukta tutuklama" kararı çıkarılırken, soruşturma savcısı Musa Yücel'in talimatıyla aile bireylerinin hizmetinde kullanılan lüks araçlar holdingin Ankara'daki merkezinin otoparkına çekildi. Bu araçların içinde en dikkat çeken ise Akın İpek'in kullandığı Bentley marka otomobil. İpek'in şoförsüz kullandığı özel aracın piyasa değerinin yaklaşık 1.3 milyon lira olduğu değerlendirildi. 

Oğul İpek'in Ferrari'si de otoparkta

Koleksiyonda yer alan Ferrari marka aracın ise Akın İpek'in oğlu tarafından kullanıldığı saptandı. İpek'in kullandığı otomobil, Lamborghini marka otomobille yan yana tutuluyor.

Savcılık soruşturması ise lüks koleksiyonun maddi kaynağını oluşturan usulsüzlük üzerine yoğunlaştı. SPK mevzuatına göre halka açık anonim şirketlerde üçüncü kişilerin menfaatinin korunması esas alınırken, lüks araç alımıyla bu kişilere dağıtılacak kâr payının başka kaynağa aktarıldığına dikkat çekildi. Üçüncü kişilerin mağduriyetinin söz konusu olduğu bu durumla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir adım atılacağı öğrenildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.