AKP 3, MHP 16 ilde belediye başkan adayını geri çekti

AKP 3, MHP 16 ilde belediye başkan adayını geri çekti

Cumhur İttifakı 51 ile genişledi, 44 ilde AKP, 7 ilde MHP belediye başkan adayı gösterdi.

A+A-

Belediye başkan adayları listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmesine dakikalar kala, MHP, Bolu, Giresun, Çanakkale, Burdur ve Sinop'un da aralarında bulunduğu 16 ilde adayını geri çekti. AKP de  Kars, Kırklareli ve Iğdır'da belediye başkan adaylarını geri çekti.

ntv.com. tr'de yer alan habere göre, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişliyor.  MHP, Bolu, Giresun, Çanakkale, Burdur ve Sinop'un da aralarında bulunduğu 16 ilde  belediye başkanı adayını çekti. AKP de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da adayını çekme kararı aldı. Adayların geri çekildiği illerde AKP ve MHP diğer partinin adayını destekleyecek. 

Cumhur İttifakı 51 ile genişledi, 44 ilde AKP, 7 ilde MHP belediye başkan adayı gösterdi. 

Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Tunceli gibi kayyum atanmış yerlerde de AK Parti adayları yarışacak. 

Aday listeleri verilme süresi saat 17.00'de doluyor.

30 büyükşehirde işbirliği yapılmıştı


AKP ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitmişti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AKP'nin adaylarını destekleme kararı almıştı.

AK Parti ve MHP ittifak kapsamında olmayan illerde kendi adaylarını çıkardı. Her iki parti de il adaylarını belirlerken, AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den, MHP de aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den jest yaparak aday çıkarmadı.

Bu kapsamda MHP, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Rize'de AK Parti'nin adayını destekleyecek.

AK Parti ise, Adana, Manisa, Mersin ile Osmaniye'de MHP'nin adayına destek verecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.