AKP kurucusu partiden ihraç edildi

AKP kurucusu partiden ihraç edildi

AKP'nin kurucuları arasında yer alan bir isim Zaman Gazetesi'nde yazmaya başladığı için partiden ihraç edildi

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zaman gazetesinde yazmaya başlayan AK Parti kurucularından Yaşar Yakış'ın partiden ihracına karar verildiğini açıkladı.
Çelik, AK Parti hükümetinin ilk Dışişleri Bakanı da olan Yaşar Yakış hakkındaki ihraç gerekçesini şu sözlerle açıkladı: "Gerçek dışı haber yaymak, iftira ve karalamalarda bulunduğu tespit edilmiş olup, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."
AK Parti Sözcüsü Çelik, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ın da partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu.

AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalar yapan Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

‘FAYDA GÖZETMEKSİZİN YOLLARIMIZI AYIRIRIZ'

Partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın gerçek dışı haber yaymak, iftira ve karalamalarda bulunduğu tespit edilmiş olup, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.
Bizim seçimlerde çok mücadele ederek kazandığımız belediyeler bile olsa, ki bir kısmı ilk defa aldığımız belediyelerdir. Buna rağmen hiçbir siyasi çıkar ve fayda gözetmeksizin biz bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırırız. 30 Mart'ta bazı belediyeleri ilk defa aldık, çok büyük mücadeleler verdik. İlk defa aldığımız yerler daha da kıymetlidir. Neticede AK Parti'de siyaset yapıyorum diye becerilemiyorsa, AK Parti'nin kurucu değerleri devreye girer, hepimiz bu değerler karşısında eşitiz. Gerekçelerini açıkladım, ilgili diğer maddeler, 117/1 ve devam maddeleri tüzüğümüzde hazırdır.

‘AFYON'DA KAMP YAPILACAK'

Diğer bir konu, hafta sonu Afyon'da AK Partili milletvekilleri kampa girecekler. 6 ayda bir yapıyoruz normalde. Araya seçimler girdiği için 1 yıldır yapamamıştık. Konuşacak çok şey var.
Milletvekillerimizin katılımı ve genel başkanımızın açılış konuşmasıyla kampımız yapılacak. Yoğun bir çalışma programımız var. Bu kampta dış politika konusu, terörle mücadele konusu, hükümetimizin gerçekleştireceği reformlar konusu, buna benzer konular olmak üzere değişik salonlarda değişik sunumlar yapılacak.

‘MÜLTECİ DRAMI EN ÇOK TÜRKİYE'Yİ VURUYOR'

Kamp Cumartesi sabahı Başbakanımızın Türkiye'ye hitabıyla başlayacak. Çeşitli beyin fırtınaları eşliğinde sürecek. Televizyon kanallarında gördü bütün Türkiye; mülteciler konusundaki dram en çok Türkiye'yi vuruyor. Esad rejiminin katliamından kurtulmak için Akdeniz'e açılan insanlar boğuluyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.