AKP milletvekili istifa etti

AKP milletvekili istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti

A+A-

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine partisinden istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın talebi doğrultusunda AK Parti’den istifa ettim” dedi. 

Yeneroğlu son dönemde özellikle kamunun bazı uygulamalarına dönük eleştirel çıkışları ile sık sık gündeme gelmişti. Yeneroğlu'nun partiye de dönük eleştirilerinin AKP içinde rahatsızlık yarattığı ileri sürülmüştü.

mustafa.jpg

Mustafa Yeneroğlu kimdir

1975 Bayburt doğumlu Mustafa Yeneroğlu, 44 yaşında. 1976 yılında ailesinin Almanya’ya göç etmesi sonrasında Almanya’nın Köln şehrinde çocukluğunu geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Köln’de tamamlayan Yeneroğlu, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ve sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve üç çocuk babası olan Yeneroğlu, 1987'den bu yana, yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatında çeşitli kademelerde görev alan ve sonrasında 2011-2014 yılları arasında IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve son olarak IGMG Genel Sekreteri olarak Avrupa’da yaşayan Müslümanlara yönelik çeşitli çalışmalara öncülük etti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.