AKP partileri masaya davet etti

AKP partileri masaya davet etti

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş yeni anayasa yapımı için bütün partileri yeniden masaya davet etti

A+A-

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yeni anayasa yapımı için iki hafta önce çalışmalarını sonlandıran Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden canlandırılması için bütün partileri yeniden masaya davet ederken, uzlaşma olmaması durumunda AKP olarak kendi tekliflerini Meclis Başkanlığı'na sunacaklarını açıkladı.

Meclis'te bulunan dört partinin yeni anayasa yazımı için Ocak ayında oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları 16 Şubat'taki üçüncü toplantısında AKP ve CHP'li üyeler arasındaki başkanlık sistemi tartışmaları üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından sonlandırılmıştı.

Ancak Kahraman bir gün sonra partilere masaya dönme çağrısı yapmış, geçtiğimiz hafta da liderlere birer mektup göndererek çağrısını yinelemişti.

Kurtulmuş Çankaya Köşkü'ndeki bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yeni anayasa süreciyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bütün partilerin yeni anayasa yapım sürecine samimiyetle katılmasını istirham ediyoruz.. Eğer uzlaşmayla bir noktaya gelinmezse biz kendi görüşlerimizi parlamentoya sunma konusunda adımlarımızı atarız"

Bir partinin anayasa değişikliğini tek başına referanduma götürebilecek için dahi Meclis'te 330 Oya ihtiyacı varken, 317 sandalyesi olan AKP'nin oy kullanma imkanı olmayan Meclis Başkanı da çıkarıldığında, referandum için en az 14 sandalye desteğine daha ihtiyacı bulunuyor.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.