AKP'de iç hesaplaşma dönemi başlayacak sinyalleri

AKP'de iç hesaplaşma dönemi başlayacak sinyalleri

Yıldırım'ın yaklaşık 10 puan farkla kaybettiğ İBB seçim sonuçlarının ardından AKP ve yakın çevresinden önümüzdeki döneme ilişkin ilk sinyaller de gelmeye başladı.

A+A-

YSK'nın kararı ile yenilenen ve AKP adayı Binali Yıldırım'ın yaklaşık 10 puan farkla kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının ardından AKP ve yakın çevresinden önümüzdeki döneme ilişkin ilk sinyaller de gelmeye başladı.

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin geride kaldığını belirterek, "Liderini, tabanını ve gönlü İstanbul'da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi" dedi.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti 17 yıldır milyonların teveccühüyle büyük yürüyüşünü sürdürüyor. Seçim kazanmak da kaybetmek de işin doğasında var. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Bu süreçten gerekli dersi çıkarıp, daha güçlü şekilde yoluna devam edecek kudrete ve kültüre sahip bir partidir. Seçim geride kaldı, ileriye bakıyoruz. Seçimsiz geçecek 4 yılın motivasyonuyla 2023 hedeflerimize odaklanacağız" dedi.

"Hatırası büyük olan bu şehirde küçük hesaplarla liderini, tabanını ve gönlü İstanbul'da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi!" diyen Turan, "Toparlanın gitmiyoruz" ifadesini kullandı.

Hesap zamanı

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a yaklaşık 800 bin oy fark attığı İstanbul seçimi için eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, gazeteci Cem Küçük ve Eski AKP milletvekili Aydın Ünal ilk yorumlar geldi. Tayyar, seçimin İmamoğlu'nun mazbatasının iptal edildiği 6 Mayıs'ta kaybedildiğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı" ifadesini kullandı. Cem Küçük'ten de kesin olmayan seçim sonucu için "Hezimet" yorumu geldi. Ünal ise "Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar" ifadesini kullandı.

Üç isim de Twitter'dan yaptığı açıklamalarda İstanbul seçimini değerlendirdi. 

Tayyar, sonuç için "Hayırlı olsun" yorumunu yaparak şu ifadeleri kaydetti: 

"Hayırlı uğurlu olsun. Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur. Seçim aslında 6 Mayıs’ta kaybedilmişti. Milletle inatlaşılmaması gerçeğini, 17 yıl sonra biz de öğrendik. Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı."

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.